Elitidrottare toppar formen med Power Plate

Power Plate är sedan länge etablerat och väl använt av många internationella elitidrottare, storklubbar och deras tränare.

2016 års superbowl vinnare Denver Broncos har sexton maskiner i sin fysanläggning. Tyska landslaget i fotboll, tennisessen Serena Williams och Rafael Nadal, samt stjärnspelaren Cristiano Ronaldo är andra som frekvent använder Power Plate som komplement till sin övriga träning.

De flesta atleter som tävlar på proffsnivå använder Power Plate som förberedande aktivering, det de gör innan den primära träningen, som te.x fotboll eller tennis. Man vill förbereda kroppen för rörelse och på så sätt hålla skaderisken nere. Återhämtning spelar också en stor roll i användandet. Man vill återhämta sig snabbare, för att fortare kunna prestera igen.

Power plate idrott

Nyligen har två Allsvenska klubbar valt att ta in Power Plate som en del av sin träning. Stockholmslaget AIK och Örebro SK har båda sett värdet i att använda ”plattan” som del utav träningen. Förutom att vara snabb stark och uthållig är balans, stabilitet och rörlighet viktiga attribut för ett fotbollsproffs. Där kommer Power Plate till stor nytta.

Med nya träningsmöjligheter hoppas vi såklart att båda klubbarna med spelare kan formtoppa 2017!

”Med Powerplate får vi i Örebro SK ut ännu mer av den förberedelse och efterarbete spelarna gör varje dag i samband med träning och match. Lägg därtill en uppgradering av rehabprogram - smartare träningsstimuli ger kortare rehabtid. Powerplate gör kort och gott bra övningar mycket bättre”, menar ÖSK:s fystränare Jimmy Högberg.

Läs mer här >>

Rate this item
(1 Vote)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB