Hoist circle - ger en skön känsla

Konceptet "Hoist Circle" bygger på de unika styrketräningsmaskinerna från Hoist som skapar maximal träningseffekt med hjälp av kroppens egna rörelser.

Det unika med Hoist är maskinernas dynamiska anpassningsförmåga efter varje användares förutsättningar, vilket skapas av att maskinerna inte har några brytpunkter.
Detta skapar en skonsam, säker och framförallt uppbyggande träning för alla kroppar. Rörelserna i Hoists maskiner påminner om samma naturliga rörelse som sker vid träning med fria vikter. Inga andra traditionella träningsmaskiner har samma förmåga att härma rörelser ur det dagliga livet som Hoist träningsutrustning. Det är CL Fitness om representerar träningsutrustningen från Hoist.

Träningskonceptet "Hoist Circle" är styrketräning i cirkel. Maskinerna placeras i en ring där det blir tydligt vilket som blir nästa steg i träningen. Kombinationen av maskiner går självklart att variera på flera olika sätt, men konceptet har ett färdiguppbyggt schema som skapar bästa de förutsättningarna både för dig som driver en anläggning och för den som tränar. Själva cirkeln byggs upp av 5-6 maskiner, ibland fler beroende på förutsättningar och plats på gymmet. Den stora fördelen blir att du på samma yta kan kombinera gruppträning (Hoist Circle styrketräning) och där emellan vanlig gymträning för alla.

Varje pass tar 45 minuter och för att få ut bättre av träningen är passet uppdelat i tre varv: Fokus, Power och Endurance.

Hoist Circle maskiner i cirkel

Varv 1 - FOKUS.
Första varvet innebär att fokusera: hitta rätt muskler, dina egna rörelser och fokusera på känslan i varje rörelse.

Varv 2 - POWER.
På andra varvet jobbar vi med styrka. Nu har vi hittat rätt rörelser och därmed kan vi ta i mer, här lägger vi på vikt.

Varv 3 - ENDURANCE.
På sista varvet ligger fokus på antal. Här lättar vi vikterna och jobbar med fler antal repetitioner.

De olika varven i Hoist Circle skapar tillsammans en effektiv och uppbyggande träning. Musklerna får jobba på olika sätt på ett säkert, effektivt och funktionellt vis. Idag vet vi att många medlemmar aldrig sätter sin fot på gymmet och den stora fördelen med Hoist Circle är att den sänker tröskeln in till gymmet för den ovana och osäkra medlemmen.

På de anläggningar där Hoist Circle har installerats och konceptet körs, har det blivit en stor succé – inte bara för gymägaren, utan också för medlemmen som kanske aldrig styrketränat. Detta skapar helt nya resultat och annan träningsvärk än vad denne kanske är van vid. Målet är att gruppträningsfolket ska upptäcka gymmet, börja styrketräna, bli starkare och känna bättre resultat av sin träning.

"Med bättre resultat kommer mer trogna medlemmar och fler sålda PT-timmar" menar CL Fitness VD Thomas Werneman.

Läs mer om Hoist och CL Fitness här >>

Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB