Medlemmar lockas till Power Plate

Vi har tidigare skrivit om det ökande antalet gym och klubbar som väljer att ta in Power Plate som komplement till övrig träningsutrustning.

Några som lyckats väldigt bra med att integrera Power Plate i sin befintliga miljö och öka kundnöjdheten enormt, är träningscentret iForm i Väster Haninge. När vi var där för att följa upp vår certifieringsutbildning berättade de om vilket varmt mottagande den fått och om hur både medlemmar och personal använder den.

PT:n Amanda Molander berättar att man först gått ut med ”prova-på-grupper” som medlemmarna själva fick anmäla sig till. Då introducerades ”plattan” i små grupper om upp till sex deltagare åt gången. Introduktionen var helt kostnadsfri och när man genomgått den skulle man kunna använda plattan som ett komplement till sin övriga träning (som te.x återhämtning och/eller uppvärmning), eller själv kunna träna sig igenom något av de +200 träningspassen som finns förprogrammerade i maskinens display. Introduktionerna blev otroligt lyckade och höll på i tre veckor.

Efter det har många regelbundet börjat använda plattan. Bland annat till uppvärmning innan ett träningspass i gymmet eller spinningsalen, men också som viktigt återhämtning efter träningen.
Att återhämtning är viktigt för en lyckad träning vet de flesta. Det syns på kön till plattan när det är dags att varva ned och massera trötta muskler.
Många kör självklart även hela styrketränings program på den. Det finns en stor nyfikenhet bland gymmets medlemmar och de som har gått introduktionen hjälper gärna vänner som missat den att komma igång.

Power plate kunder

PT:n David Valderrama berättar att han använder plattan varje gång han har en PT-kund. ”Jag använder den till uppvärmning och återhämtning, före och efter den övriga träningen”. Han tycker också att det finns ett stort intresse bland medlemmarna att vilja fråga och prova. ”De kommer ofta fram och undrar vad jag gör när jag tränar på den själv.”

David berättar att han tränar på Power Plate regelbundet. ”Jag thaiboxas, så balans är väldigt viktigt. Jag började träna balans för ett tag sen.
Jag hade räknat med att det skulle ta ett par månader innan jag fick något riktigt resultat, men efter bara ett par veckor var det stor skillnad. Mina träningskompisar på klubben kommenterade att mina balans blivit ännu bättre. De märkte det till och med innan jag själv
märkte det. Det var häftigt.”

iForms VD Samuel Ahlback har tidigare sagt att Power Plate är pusselbiten han inte visste att han saknade. Det är något han vidhåller. ”Jag älskar den!” säger han och ler. Men just nu kan han inte träna fullt ut. Han har nämligen skadat axeln. Där funkar Power Plate som ett fantastiskt redskap för rehabilitering, så vi gissar att det inte dröjer så länge innan han kan ta upp träningen som vanligt igen.

För mer information om Power Plate, klicka här >>

Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB