Activio International utvecklas med hjälp av nya investerare

Sedan starten 2003 har Stockholmsbaserade Activio varit en världsledande aktör inom “Fitness Tech” och en av pionjärerna inom pulsmätningsteknik för fitness och professionell idrottsverksamhet med fokus på global hälsa och människors välmående.

Bolagets produkter och tjänster har tagits fram i samarbete med ledande organisationer inom träningsbranschen och idrottsforskningen, däribland Sveriges Olympiska Kommitté, Svenska fotbollsförbundet, Idrottshögskolan i Stockholm, Kungliga Tekniska Högskolan och Karolinska Institutet. Activios produkter finns på närmare 1500 anläggningar runt om i världen och används bl.a. av ledande idrottsklubbar som FC Barcelona, Real Madrid, Chelsea FC, Arsenal och stora Skandinaviska hälsoaktörer som SATS, Nordic Wellness och Friskis Svettis.

Nu annonserar bolaget att man förbereder en expansion till fler europeiska marknader i samband med att två nya investerare anslutit; nederländska HDD Group och svenska HEAL. HDD Group är en ledande fitnesskoncern från Nederländerna med över 25 års erfarenhet i branschen och starka rötter i Tyskland och Benelux-regionen. HEAL, eller Health Alliance, är en nystartad investeringsgrupp, uppbackad av riskkapitalbolaget Wellstreet, med inriktning på bolag som verkar inom förebyggande hälsa. Nu har VDn Moris Lahdo, tillsammans med de nya investerarna, siktet inställt på Europa och resten av världen. 

"Activio var först med att tillhandahålla de mest avancerade och pålitliga systemen i branschen. Vi bestämde oss för att investera i Activio på grund av mervärdet i att optimera träningsresultaten för slutanvändarna, för att inte tala om att Activio gör träningen enklare, effektivare och roligare", säger Jan Middelkamp, utvecklingschef på HDD Group.

"Vi ser Activio som en strategisk investering då den ger användarna en unik träningsupplevelse utifrån sina egna förutsättningar och träningsmål. Activio är ett skolboksexempel på innovativa företag som gör skillnad och inspirerar till ett hållbart välbefinnande", säger Jöns-Petter Svensson, styrelseordförande för HEAL och nytillträdd partner i Wellstreet.

"Vi välkomnar de nya investerarna till Activio International. Tillsammans kommer vi att stärka bolagets position och anta en mer kundfokuserad strategi för att utöka våra marknadsandelar att bli den självklara leverantören på den europeiska marknaden. Att mäta sin träning och att optimera sina träningsresultat är en alltmer viktig del av träningen, det stärker fitnessklubbens utbud och ger medlemmarna ett starkt värde och ökat ROI till klubben och Activio är ett utmärkt verktyg för att visualisera detta", säger Moris Lahdo, VD för Activio International.

Activio Moris rubrik

För mer information kontakta:

Moris Lahdo, VD Activio International AB, +46 76 340 84 00, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Jöns-Petter Svensson, partner Wellstreet, +46 70 555 76 11, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.;

 

Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo