Twiik och InBody inleder samarbete

Den digitala hälso- och coachingplattformen Twiik, med kunder som BimObject, Oatly och Friskis & Svettis, har inlett ett samarbete med InBody Sweden, en av Sveriges ledande leverantörer av utrustning för avancerad mätning av muskel- och fettsammansättning hos individer. I och med samarbetet ingår Twiik som en del i InBody Swedens kunderbjudande gentemot företag.

Allt fler företag efterfrågar metoder och tjänster för att förstå hur de anställda mår och vill erbjuda redskap för sina medarbetare att må bättre för att undvika sjukskrivningar och produktivitetsminskning. Man har idag statistik som visar att preventivt arbete betalar sig med tre gånger pengarna samtidigt upplever många företag att det är lättare att motivera reaktiva åtgärder mycket på grund av att dessa är lättare att kvantifiera. Att kunna mäta och följa även investeringar i proaktiv hälsa och dess avkastning förväntas vara en sjävklarhet för företagen inom en snar framtid.InBodys utrustning hjälper individer att få en tydlig nulägesbild över hur kroppen mår. Mätningen, som endast tar 45 sekunder, visualiserar viktfördelning, muskelmassa och näringssammansättning och ger också en bild av halterna av olika typer av fetter som kan kopplas till exempelvis motions-, kost- och stressvanor.

“För InBody Sweden är samarbetet en viktig byggsten för att skapa ett bredare erbjudande där våra kunder kan ta del av Twiiks digitala coaching och livsstilstjänster som ett komplement till den data som InBodymätningen ger, något som vi ser att marknaden efterfrågar. ” säger Michael Mece, VD på InBody Sweden.

Samarbeten är en stor del av framgångsstrategin för Twiik och bolaget har alltid haft den nya delningsekonomin som övergripande modell vilket inneburit att man arbetat med innehåll från oberoende coacher och experter men också att man inom kort lanserar integration med andra appar, tjänster och produkter som Runkeeper, Polar, FitBit med flera som komplement till de program, kurser och upplägg som finns i plattformen.

“Vi har en vision att utplåna livsstilssrelaterade sjukdomar för gott och vårt uppdrag blir att hjälpa människor och organisationer att göra klokare livsstilsval på alla nivåer. Det är vedertaget att coaching och individuell återkoppling är en av nycklarna till förändring och för Twiik är det en del i strategin samarbeta med de bästa aktörerna inom till exempel biodata och kroppsmätningar för att erbjuda kunderna en komplett bild över läget och så klart motivera till utveckling. Ett marknadssamarbete är ett naturligt första steg på en spännande resa.” säger Anders Gran, VD på Twiik.

Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo