Les Mills och UNICEF bidrar till en bättre värld

Les Mills har som mål att kunna bidra på olika sätt till en bättre värld, däribland genom att kunna bidra till olika välgörande ändamål. Det senaste projektet är att stödja UNICEF i arbetet som de gör i östra Afrika.

Huvudfokus är här att tillhandahålla rent, säkert vatten till alla som är i desperat behov. I denna region finns det miljontals människor, särskilt flyktingar och fördrivna barn som behöver all support som de kan få.
 
Les Mills har nu som mål att skapa ett event som kan generera miljontals dollar som stöd för denna utsatta region. Förhoppningarna är att detta ska bli det enskilt största insamlingseventet som branschen för träning och hälsa någonsin har upplevt. Det är lätt att säga men det ska faktiskt göras också. Les Mills tar därför hjälp av sina av främsta ambassadörer, sina instruktörer och träningsanläggningar som tillsammans ska se till att målet blir verklighet.
 
Allt började med att den 14 januari 2017 lanserade Les Mills BODYPUMP 100. Här såg man att över en halv miljon deltagare, runt om i världen, körde denna klass denna dag. Det är stora och imponerande siffror - därför kom tanken, varför skulle vi inte kunna göra något liknande med fokus på en insamling?
 
UNICEF har redan världens barndag planerad till november 2017 och vi på Les Mills såg möjligheten att bli en viktig partner. Där de kan bidra till att hjälpa miljontals barn i östra Afrika och faktiskt rädda deras liv. 
 
På så sätt skapades arrangemanget som heter "Les Mills Workout for Water”. Det äger rum lördag den 18 november och förhoppning är att alla anslutna Les Mills gym med deras instruktörer vill vara med och påverka. Denna dag handlar om att erbjuda speciella träningspass och fråga alla deltagare om de kan göra en donation till UNICEF via en speciellt skapad webbsida. Dessa pengar kommer att gå direkt till UNICEF för att finansiera sitt arbete i Östafrika.
 
Det finns också ett tydligt mål - att varje klass syfte är att bekosta investeringen av en ny vattenpump för att få fram brunnsvatten. En handpump kan ge rent vatten till ett helt samhälle. För att köpa in och installera pumpen krävs en investering på ca 3 500 kr vilket motsvarar 20 deltagare per klass som donerar 175 kr vardera.
 
Några av världens största kändisar kommer att vara med och stödja kampanjen - vilket också ska inspirera allmänheten att engagera sig.

Les Mills Unicef

Les Mills och UNICEF har ett gemensamt mål - att skapa en värld där varje barn överlever och trivs. Med din hjälp kan vi göra skillnad.

Se en film om projektet här >>

Läs mer här >>

Har du frågor eller funderingar kontakt:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


 

Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo