Trendigt att cykla med watt

Konceptet “spinning” dök upp i slutet av 80-talet och har hängt kvar sedan dess. Inomhuscykling är så mycket mer än att bara cykla i grupp. Idag är watt den hetaste träningsformen vad gäller inomhuscykling.

Länge var inomhuscykling enbart pulsbaserad. Fokuset på cykelpassen var att ligga inom vissa pulsintervaller. Det har förändrats och watt är vad medlemmarna vill mäta.

Vad är det för skillnad på watt- och pulsträning?
Watt är en måttstock på hur hårt man trampar, ett mått på ansträngningen. Att mäta puls när man tränar är ofta intressant men i cykelsammanhang är det inte i närheten av att mäta effekt.
 
Pulsen kan variera med dagsformen till exempel så kan dina träningsresultat försämras om du sovit dåligt. Så blir det inte när du tränar med watt. Där berättar istället effekten hur mycket du tar i. Just nu, den här sekunden. Det kan liknas
vid när du är på gymmet och lyfter 60 kilo och vill lyfta 65 kilo nästa pass så kan du sträva efter att verkligen pressa ut några fler watt nästa gång du sitter på cykeln.
 
Få den hetaste cykeltrenden på din anläggning med ICG, Indoor Cycling Group och Coach by Color. 
 
FB icg connect
 
 
Kontakta Fitness Brands Sweden, exklusiv återförsäljare av ICG och Coach by Color:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
021-360 81 00
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB