Sagan om Les Mills enorma framgång startade med att Les Mills Snr var en framgångsrik idrottsman på högsta nivå. Sitt intresse för att träna påverkade Les Mills Snr att öppna sitt första gym i Auckland, New Zealand år 1968. 

Nu 50-år senare är LES MILLS ™ olika träningskoncept älskade av miljoner utövare och tillgängliga på gym runt hela världen. Les Mills Snr representerade Nya Zeeland bland annat på OS men även hans fru Colleen, dotter Donna och sonen Phillip var framgångsrika idrottare.

Sonen Phillip Mills och hans fru Jackie var de som tog konceptet till nya nivåer då de under 1980-talet uppmärksammat  aerobicsfenomenet i USA. Då började processen att utveckla gruppträning inom aerobics med hög energi och olika styrkemoment. Phillip Mills, som idag är CEO för Les Mills, fick tidigt en passion för att  skapa innovativa sätt att motivera människor. Snabbt förstod han att man kunna skapa underhållande gruppträning genom att integrera effektiv träning med medryckande musik. Passen blev tidigt en stor succé där medlemmar köade för att komma med på klasserna.

1990 kom det stora genombrottet då man adderade skivstångsträning och grunden till PUMP-klassen var skapad. Det blev en enorm framgång först i  Australien och Nya Zeeland men 1997 lanserade konceptet BODYPUMP ™ till nya länder. Och nu var Les Mills International ett faktum.

Sedan dess har Les Mills på ett imponerande sätt fortsatt att utforma träningspass som inspirerar människor att få resultat. Exempel är det yoga-baserade BODYBALANCE ™ och cykelklassen RPM ™. Sedan utvecklades BODYCOMBAT ™, en kombination av kampsport och traditionell träning. Program som Les Mills BORN TO MOVE ™ - är anpassade för att ungdomar ska ta till sig alla fördelar av fysisk aktivitet.

En stor nyckel till Les Mills fortsatta framgång är att de uppdaterar musik och träningsprogrammens innehåll var tredje månad. Allt för att hålla deltagarnas motivation och utveckling på topp.

I mer nutid lanserades en ”Exercise Online On Demand” tjänst där nu individer får obegränsat tillträde till deras favorit LES MILLS träningspass - var som helst, 24 timmar om dygnet. 

Från Les Mills har det också släppts användarvänlig träningsutrustning där LES MILLS SMARTBAR ™ och LES MILLS SMARTSTEP ™ är bra exempel. Tillsammans med sin partner Reebok designas funktionella kläder och skor.

Och som om inte allt detta skulle räcka - har Les Mills nu skapat en helt revolutionerande träningsupplevelse via sitt koncept IMMERSIVE FITNESS ™.

Nu firar alltså Les Mills 50 år - stort grattis. Se en film här om allt som har hänt under denna period >>

Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo