Tränar du utan att se resultat?

Ta en selfie på insidan – för hälsans skull. Med analysverktyget Inbody är det enkelt att med hög precision göra mätningar av kroppens sammansättning av muskler och fett. 

Detta är viktigt att hålla koll på eftersom en hög andel av det farliga stressrelaterade fettet kan leda till en mängd hälsoproblem såsom diabetes, cancer och hjärt- och kärlsjukdom.

"Män ska ligga på ungefär 15% fett, medan kvinnor ska ha runt 23% för att vara hälsosamma", berättar Michael Mece, VD på Inbodysweden.

Michael är utbildad PT i USA och har sysslat med träning och kost de senaste sju åren. Förra året tog han över ensamrätten till Inbody analysmetod och med de smidiga portabla mätarna har han gjort 2 000 mätningar sedan dess.

"En mätning tar ungefär en minut. Man kan göra den med kläderna på, maskinen ser kläderna som fett och kan räkna bort dem sedan", fortsätter Michael.

Efter mätningen får kunden se sina resultat på ett lättbegripligt ark, och dessa lagras för att enkelt kunna tas fram senare och jämföras med nya. På så sätt ser du din utveckling och kan finjustera kost och träning utifrån resultaten.

Inbody selfie

Jobbstress är en stor bov
"Det som är verkligt intressant är att många som tränar och lever sunt kan ha dåliga värden. Där är jobbstress ofta en stor bov. Min snabbast växande marknad just nu är faktiskt företagshälsa. Det är många företag som vill kunna erbjuda sina anställda möjligheten att göra kroppsanalyser", berättar Michael. 

Även de som redan tränar och är övertygade om att de har bra värden kan ha nytta av att göra en koll. Det är förvånansvärt många som tränar helt fel - till exempel äter för lite och tränar för hårt vilket faktiskt kan vara mer ohälsosamt än att inte träna alls. Att träna fel är lite som att springa orientering utan karta och kompass. Det som händer när man övertränar är att kroppen bryter ner muskelmassan istället för att bygga upp den. Detta upptäcker en mätning med Inbody direkt.

Vill ditt gym veta mer om hur man kan använda Inbody i sin verksamhet, läs mer på -
Inbodysweden.nu

Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB