Med analysverktyget Inbody är det enkelt att med hög precision göra mätningar av kroppens sammansättning av muskler och fett. 

Detta är viktigt att hålla koll på eftersom en hög andel av det farliga stressrelaterade fettet kan leda till en mängd hälsoproblem såsom diabetes, cancer och hjärt- och kärlsjukdom.  "Män ska ligga på ungefär 15% fett, medan kvinnor ska ha runt 23% för att vara hälsosamma", menar Michael Mece, VD på Inbody Sweden. Michael är utbildad PT i USA och har sysslat med träning och kost de senaste sju åren. Michaels bolag har ensamrätten till Inbody analysmetod och med de smidiga portabla testinstrumenten har han gjort över 2 000 mätningar sedan dess.
 
"En mätning tar ungefär en minut och går till så att maskinen skickar elektriska impulser genom kroppen. Man kan göra den med kläderna på, maskinen ser kläderna som fett och kan räkna bort det sen”, fortsätter Michael.
 
Efter mätningen får kunden se sina resultat på ett lättbegripligt resultatark, och mätningarna lagras för att enkelt kunna tas fram senare och jämföras mot nya mätningar för att se utveckling och kunna finjustera kost och träning utifrån resultaten.
 
Många PTs, kostrådgivare och gym leasar sin Inbody-maskin för att sedan erbjuda sina kunder möjligheten att göra kroppsmätningar. Gör man en mätning på ett nytt gym har man alltid tillgång till sina tidigare mätresultat med Inbody.
 
"Även de som redan tränar och är övertygade att de har bra värden kan ha nytta av att göra en koll. Det är förvånansvärt många som tränar helt fel, till exempel äter för lite och tränar för hårt vilket faktiskt kan vara mer ohälsosamt än att inte träna alls. Att träna fel är lite som att springa orientering utan karta och kompass”, berättar Michael. Det som händer när man till exempel övertränar är att kroppen bryter ner muskelmassan istället för att bygga upp den. Det upptäcker en mätning med Inbody direkt.
 
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo