AIK´s fystränare berättar om Power Plate

Sedan länge är det känt att framgångsrika elitidrottsmän använder Power Plate i sin träning.

Med utgångspunkt från vetenskapen kring kroppens naturliga reaktion på vibrationer, använder Power Plate tekniken en centralt vibrerande plattform för att förstärka effekterna av varje övning eller rörelse som utförs. Plattformen utlöser reflexiva muskelsammandragningar. Tack vare dessa skonsamma, höghastighetsvibrationer och påföljande muskelsammandragningar, bedömer experter att användandet av Power Plate engagerar så mycket som 95 procent av en användares muskelfibrer, till skillnad från cirka 40-50 procent i samband med en konventionell träning.
 
Se denna film där Power Plate Sverige hänger med AIK Fotbolls målvakt Budimir Janošević och fystränaren Johan Svensson. De berättar själva om hur och varför de väljer att använda Power Plate som en del av lagets dagliga träningsrutin och låter oss även se glimtar av hur träningen går till. 
 
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB