ExorLive lanserar Digital PT

Nyligen lanserade ExorLive sin tjänst Digital PT - för alla gym som vill öka sin servicegrad. 

Lösningen är redan på den danska marknaden genom den stora danska lågpriskedjan Fitness World.

"Alla Fitness Worlds medlemmar erbjuds träningsvägledning på mobilen. Istället för att boka en PT kommer nu alla att erbjudas digital hjälp. I den dialogen kommer man också kunna se vilka som utöver det, har behov för en vanlig PT-timme. Det digitala verktyget används för att ge medlemmarna en bättre träningsupplevelse, men också en bättre och tätare kontakt mellan PT-ene och medlemmarna", berättar VD Jørgen Bondy från ExorLive.

Han tillägger att den digitala plattformen kan uppmuntra medlemmar att inse att man faktiskt behöver en fysisk PT. "Efter Fitness World lanserade detta runt nyår, har mottagandet varit enorm. Vi arbetar också med digitala lösningar som kan föreslå träningsaktiviteter direkt”, säger Jörgen Bondy.

PT-en är med överallt
Tjänsten fungerar bra på alla typer av gym. Men nu kan även ett budgetgym, som vanligtvis inte har stora PT-erbjudanden, öka sin service. De kan nu erbjuda en träningsapp där det finns inlagt frågor och svar, och som därefter ger medlemmarna kontinuerliga träningsförslag. Jörgen utvecklar det hela - "Det jag också tycker är väldigt spännande, är möjligheterna för utbildning kring hur man ska använda all gymutrustning. Vårt verktyg är till stor hjälp. PT-en får förslag till att forma ett träningsupplägg baserat på medlemmens profil. Medlemmen själv får förslag till övningar och program baserat på sina egna önskemål.

Och din PT följer med kunden oavsett geografisk ort. Reser man till exempel utomlands, bor på hotell och undrar vilka övningar man ska göra, följer din personliga tränare digitalt med på resan via PT-tjänsten på din mobil. Du får upp en video av övningen som visar vad du ska göra. Detta kan om önskas förändras och redigeras med några få tangenttryckningar på din mobil eller surfplatta. Det möjliggör träning på hotellrummet eller i ett träningscenter på resan, där fin fasta PT ger dig vägledning på skärmen.

Viktigt också att poängtera att det kommer alltid finnas utrymme för duktiga PT-er och andra yrkesverksamma som kunden träffar "live". De digitala lösningarna kommer att fungera som ett supplement, eftersom den är tillgängligt dygnet runt.

Exerlive header

En digital pionjär
ExorLives motto och huvudfokus är «How to move». ExorLive levererade sina första programvarupaket för träning redan 2003, då de flesta ännu utarbetade träningsprogram med penna och papper. Fokus ligger på att vara ett verktyg där en professionellt utbildad person kan förmedla korrekt och bra tränings anvisning. Användaren får i sin tur en en tryggare träningsupplevelse

I 2007 introducerade företaget molnbaserad teknologi och satte en digital standard innanför branschen. Idag förmedlar ExorLive-systemen träningsvägledning på alla plattformar. 

"Vi levererar en digital molntjänst för att inspirera till rörelse. Vi har lösningar för personliga tränare; ett gränssnitt med en applikation som PT-en jobbar med för att skapa träningsprogram till en eller fler kunder i taget.
Till medlemmar har vi en träningsapp som täcker alla sorters behov, exempelvis för användning på en webbsida eller kanske en länk som kan exponeras via en smart-TV. Sedan har vi NativeApp - varianten, som kan laddas ner från AppStore och Google Play. Där tillpassar vi appen till kunden med logotyp, färg och innehåll", förklarar Bondy.

En tredje variant är att köra en plugin när träningscentret redan har en app. De ansluter ExorLive antingen som ett färdigt plugin där man öppnar en sida, och ExorLive kontrollerar all avsikt på sidan, eller integrerar den med hela Native- ramverket och kontrollerar hela grafiken och allt själv.

Framtiden ser lovande ut
ExorLive har den mest flexibla och säkra lösningen på marknaden. Programmet är väldigt kraftigt i grunden, samtidigt som det finns flexibla lösningar på toppen, som anpassas efter kundens behov. Företaget har cirka 25 anställda och hade en omsättning på 23 miljoner kronor förra året.

"Vi är under en lovande utveckling. Det som var bra för ett år sedan, är en självklarhet nu. Vi använder mycket resurser för att hela tiden utveckla oss, vilket ger oss väldigt inspirerande och bra feedback. Det händer också att vi får veta var vi kan förbättra oss - det gillar vi. Det viktigaste för oss är att leverera tjänster som ger medlemmarna bra vägledning på hur man tränar, och vi har flera satsningsområden som går längs denna axel", avslutar Jörgen Bondy.

Lär mer om ExorLive här >>

Rate this item
(1 Vote)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB