Schwinn1 ger din Indoor Cycling ett lyft

Det Danska teknikföretaget Motosumo och den amerikanska fitnessjätten Core Health & Fitness har just tecknat ett strategiskt partnerskap som förväntas revolutionera inomhuscykeln. Detta kommer att uppnås genom att kombinera marknadsledande Schwinn-cyklar med en innovativ app och teknik som använder moderna smartphones för att konvertera vanliga inomhuscyklar till toppmoderna cyklar.

Som tidigare har rapporterats har Motosumo ingått ett strategiskt partnerskap med American Core Health & Fitness som designar, tillverkar och marknadsför flera linjer av Schwinn-cyklar för hälsoklubbar över hela världen. Tillsammans är de två parterna beslutna att revolutionera träningserfarenheten för tusentals inomhuscykelåkare som tränar på Schwinn-cyklar, en av världens tre största varumärken inom branschen.

Med lanseringen av Appen Schwinn1 - utvecklad av Motosumo - blir denna app den enda platsen för alla. Oavsett om du är en gymägare, en gruppträningsinstruktör, en klubbkedjeägare eller en gymmedlem är Schwinn1 ett viktigt hjälpmedel. Hit går du för att ta del av en mängd lösningar - leaderboard, gruppklasshantering, utmana vänner och följa din träningshistorik. Och det bästa - du behöver inte mer hårdvara än den enda hårdvara du redan äger och bär - din smartphone.

Motosumo levererar en unik kombination av tjänster genom att mäta effekter, coacha, erbjuda gamification och agera som ett socialt nätverk. Allt detta utan att någon hårdvaruinvestering krävs. Istället använder medlemmen bara Motosumos speciella App i sin egen smartphone. Med hjälp av telefonens inbyggda sensorer mäter appen hur du cyklar - kadens, kalorier, kilometer och watt. Normalt finns denna typ av information bara på avancerade cyklar, men Motosumos app och teknik fungerar även på standardcyklar utan någon form av inbyggd teknik. 

"Motosumo har utvecklat en teknik och en app som är unik på global nivå. Det är lätt att använda, kräver inget från klubbarna att integrera och det ger alla Schwinn-cyklar en helt ny nivå av innovation. Samtidigt lägger Motosumo ett helt nytt lager av teknik och gamification till våra mest avancerade cyklar. Vi är de första som går in i denna digitala omvandling där allt är centrerat kring användarnas egna smartphones, och vi förväntar oss mycket av denna paketering", säger Dustin Grosz, VD och COO för Core Health & Fitness, som utrustar cirka 1 000 hälsoklubbar med mer än 25 000 Schwinn cyklar varje år.

ERBJUDANDE - just nu får befintliga ägare till Schwinn cyklar 3 månaders kostnadfri tillgång till Schwinn1 Appen.

Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB