Gruppträning - så här gör några av världens största gymkedjor

Gruppträning är en erkänt viktig produkt för branschen inom träning och hälsa. Frågan är - ska ditt gym skapa egna klasser eller anlita utomstående experter?

Men hur svårt kan det vara att skapa ett gruppträningspass? Det är väl bara att hitta lite övningar på Youtube, sätta ihop programmet i en logisk följd och sen skapa en spellista på Spotify - klart. Nej, självklart är det inte riktigt så enkelt.
 
De som är för skapandet av egna pass ”in house” menar att detta ger dem en unikhet där de sticker ut från alla andra. Dessutom känner instruktörerna att de får vara delaktiga och utlopp för sin speciella kreativitet.
 
Argumenten är ofta styrkta av den senaste tidens framgång för boutiqueklubbar. Dessa studios har visat att man som verksamhet kan hitta en nisch där man snabbt skapar en lojal bas av fans som ”älskar det man gör”. Gruppträningen är utförd i en väldigt motiverande miljö, med en extremt duktig (och välbetald) instruktör och enorma resurser läggs på att skapa själva programmen som gruppträningen innehåller. Det är dock inte en enkel uppgift att hela tiden vara självförsörjande med nya program - marknaden är kräsen och kräver alltid en ”kick-ass” upplevelse.
 
Ledande gymkedjor söker rätt lösning för sin gruppträning
Ledande ägare till hälsoklubbar från hela världen föredrar istället att samarbeta med partnerföretag som är experter på gruppträning. Några av dem är 24HourFitness, Basic-Fit och GoodLife Fitness Clubs. I Sverige hittar vi exempel som Nordic Wellness samt STC. 
 
Dessa gymkedjor menar att det finns en mängd fördelar med att använda en professionell partner som skapar prekoreograferade träningspass. Positiva effekter inkluderar konsekvensen i leveransen, skalbarsmöjligheterna och den ständiga kompetensutvecklingen som instruktören får uppleva. Andra argument för att anlita en extern partner är vetskapen om att programmen är beprövade och bygger på forskning - då blir de effektiva och säkra i sitt genomförande. 
 
Vidare har en utomstående partner redan löst allt kring musiklicenserna, förser gymmen med bra marknadsmaterial samt anpassar sina program till de trender som gäller just nu. Allt detta blir en ”no brainer” för gymkedjor och enskilda gymaktörer. Detta övervinner situationen med att alltid själv skapa nya program som levererar allt som krävs.
 
Ska du skapa helt egna gruppträningspass eller anlita en extern partner som är professionell och har en långsiktigt hållbar lösning? Kanske har båda sidor en plats på marknaden?
 
Vill du anlita en erkänd extern part som är världsledande inom gruppträning?
Kontakta då Les Mills idag -
Lena Holmberg
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 
LesMills apr 19
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB