Maria Ljungqvist - ny VD på CL Fitness

Maria Ljungqvist har rekryterats som ny vd för CL Fitness. Maria kommer närmast från rollen som vd på Göteborgs Studenters Företagsgrupp och tillträdde sin nya tjänst den 1 april.

Maria Ljungqvist tar över ansvaret som vd för CL Fitness och kommer senast från Göteborgs Studenters Företagsgrupp där hon varit koncern-vd för Fysiken och Akademihälsan under elva år med stor framgång. Maria har tidigare haft flera chefsroller och har 35 års erfarenhet från träningsbranschen, både som produktutvecklare och klubbägare och hon har under många år byggt upp gymkedjor i Norden och i Europa.
 
CL Maria
 
"Det ska bli både spännande och roligt att börja på CL Fitness. CL:s starka position på marknaden och förstklassiga varumärken var avgörande för mig i valet att ta jobbet som vd. Jag har lång erfarenhet av CL:s varumärken och vet vad de står för. Min förhoppning är att vi ska bli det självklara valet när träningsanläggningar söker en trygg samarbetspartner och för att komma dit ska vi fokusera ännu mer på att bistå våra kunder på alla plan. Team CL Fitness har gedigen branschkunskap och år av erfarenhet, det gör att vi kan vara en partner i alla lägen och genom hela ”resan”, säger Maria Ljunqvist.
 
"När vi gjorde investeringen i CL Fitness tillhandahöll vi som ägare Johan Blomgren som en resurs från oss för att på snabbt vis förbereda bolaget för en ny permanent vd som kan förverkliga styrelsens strategier. Det jobbet gjorde Johan snabbare än vi förväntat oss och därför känner vi nu att bolaget tack vare det jobbet står starkt rustat för framtiden och vi behöver ta hem Johan för nya uppdrag i vår finans- och riskkapitalkoncern. Rekryteringen av Maria känns helt perfekt för CL och de möjligheter bolaget nu står inför. Med sin gedigna bakgrund och track record är vi mycket nöjda att få henne ombord”, menar Peter Nygren, partner PEQ Invest, majoritetsägare i CL Fitness.
 
"Maria har arbetat länge i branschen och har stor kunskap om hur den fungerar. Vid flera tillfällen har jag gjort affärer med henne, och hon har alltid ingett ett stort förtroende och varit väl påläst. Marias personlighet och ledarstil passar vår organisation som hand i handske och att hon dessutom kommer från kundledet ger oss en ovärderlig kompetensstöttning för att erbjuda lösningar som bidrar till våra kunders lönsamhet, effektivitet och framgång", säger Thomas Werneman, försäljningschef, CL Fitness.
 
För frågor kontakta:
Maria Ljungqvist, VD
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Rate this item
(1 Vote)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB