Dags att digitalisera ditt gym?

Vill du förvandla ditt analoga gym till en modern, uppkopplad anläggning? Då ska du lära dig mer om Sony´s Advagym lösning.

Advagym använder en sensor på viktbaserade styrketräningsmaskiner för att mäta antal utförda repetitioner och set. Träningen loggas och sparas automatiskt i Advagym´s molnlösning. Systemet hjälper medlemmarna att förbättra sitt resultat och hålla motivationen på topp. När medlemmar når sina träningsmål mer effektivt - kommer de att vara mer benägna att stanna kvar som kund.
 
Advagyms tekniska lösningar kan monteras på de flesta utrustningsleverantörers viktbaserade maskiner vilket gör att alla gym enkelt kan förvandlas till moderna, uppkopplade anläggningar. På friviktsytor kan en av Advagym´s speciella ”puckar" installeras, som vid scanning visar förslag på lämpliga övningar - dessa loggas och sparas av användaren.
 
För medlemmen är första steget att installerar Advagym´s App på sin smartphone. Därefter kan de på gymmet scanna sin telefon på de ”puckar” som är installerade - allt för att få kontroll på sin träning i realtid. Som medlem kan man också lägga in sina maskininställningar, skapa egna träningsprogram och följa sin träningshistorik.
 
Advagym möjliggör för Personliga Tränare och gympersonal att på flera olika sätt öka interaktionen med medlemmarna. Som operatörer kan man övervaka utnyttjandegraden kring den uppkopplad utrustning och få värdefull insikt i vilka enheter som kunden har som sina favoriter.
 
Advahardvara
 
Precor tecknar ett pilotavtal
Precor har tecknat ett pilotavtal med Sony för att leverera den smarta gymlösning - Advagym. Avtalet innebär att operatörer med Precor´s gymutrustning kan nu erbjuda sina medlemmar en ännu mer digital träningslösning.
Advagym´s tekniska lösningar monteras efter önskemål på Precore´s träningsutrustning. Det fungerar lika bra på ny som befintlig utrustningspark och går att kombinera med kardioenheter.
Jeff Bartee, chef för Emerging Experience och Partnerships på Precor säger: "Användare som ser regelbundna framsteg mot att ni sitt mål, är mer benägna att stanna kvar. Utöver tekniska lösningar blir det en boost från att gympersonal regelbundet interagerar med medlemmarna. I kombination med vår Preva-lösning kan Sony's Advagym enkelt visa och hålla reda på kundens framsteg, medan feedback och anpassade träningsprogram från PTs hjälper till att inspirera och motivera medlemmarna. Det bästa är att Precor-kunder behöver inte ens vänta tills deras nästa utrustningsinvestering, eftersom Advagym kan monteras retroaktivt på befintliga enheter”.
 
Henrik Bengtsson Senior Business Manager på Advagym säger: "Som en viktig aktör inom den europeiska hälso- och gymmarknaden var Precor ett naturligt val för oss att samarbeta med. Tillsammans kan vi erbjuda operatörer en prisvärd och praktisk digital lösning för modern gymutrustning. Eftersom alla idag har sin smartphone med sig - är det super enkelt för medlemmarna att engagera sig. Det blir en win-win både för operatörer och medlemmar”.
 
Rate this item
(1 Vote)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB