Medley, Sveriges största privatägda operatör av kommunala simbassänger och gym, har meddelat att de kommer att använda Motosumo för att lyfta sina kunders upplevelse inom gruppträning.

Medley har letat efter en lösning som Motosumo under en tid. De har ett unikt problem - 17 gym runt om i landet, alla med olika utrustning. Varje gym erbjuder ett brett urval av gruppträningspass, allt från inomhuscykel till cirkelträning, boxning till Aqua Zumba, aerobics till qigong. Så, de behöver en lösning som kommer att fungera över hela linjen. En som kan göra passen ännu mer inkluderande, roliga och givande. Ingen enkel uppgift.

Motosumo är gjord för gruppträningsklasser. Med hjälp av roliga utmaningar och omfattande analyser hjälper Motosumo´s speciella App användarna att träna tillsammans, umgås, tävla och mäta sina framsteg. Allt detta tack vare att Motosumo använder de sensorer som är inbyggda i alla smartphones. Det är kostnadsfritt för medlemmarna och ett perfekt verktyg för instruktörer. Viktigast för en operatörer som Medley är att det krävs ingen specialistutrustning och nästan ingen installation.
 
"Vi är stolta över att ha hittat Motosumo", säger Åsa, Medleys konceptchef. ”Äntligen har vi ett system inom gruppträning som är mångsidigt och lätt att använda. Vi älskar särskilt hur instruktörer kan skapa en team känsla i sina klasser. Det är fantastiskt.”
 
Idén om att känna att man tillhör en gemenskap är något som resonerar djupt med båda företagen. Sedan 2001 har Medley skapat utrymmen för att människor ska samlas, sporta, träna, koppla av och träffa vänner.
 
"Vår filosofi är att hälsa och fitness bör vara tillgänglig för alla", säger marknadschef Tomas Bjernudd. "På Medley hittar du alltid en gruppträningsklass som passar just dig, oavsett din ålder och träningsnivå".
 
Motosumo delar denna filosofi. Faktum är att de gick in i träningsindustrin med avsikt att "skaka om gamla sanningar", göra gruppträning mindre elitistisk och mer öppen och välkomnande.
 
Medgrundare Jens Juels Jensen anser att detta partnerskap passar perfekt. "Operatörer som Medley är anledningen till att vi skapade plattformen. Den är verkligen gjord för alla. Och vi älskar att arbeta med Medleys sociala inställning till fitness”.
 
Motosumo kommer att rullas ut i Medley-centra under sommaren, med början i passen för inomhuscykling med pulsmätning. 
 
VD Claes Mittjas väntar på ett positivt svar - "Vi tror att det kommer att ge mycket värde till våra gruppspass. Det är extra viktigt för oss att ha en plattform som enkelt kan implementeras och kostnadsfri för våra medlemmar”.
 
Moto a
 
 
Rate this item
(1 Vote)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB