Nerio Alessandri på besök i Sverige

För första gången någonsin besökte Technogyms grundare Sverige. Det blev ett fint arrangemang där Nerio spred sin vision för branschen.

Nerio Alessandri föddes i Cesena, Italien, och efter att ha utbildat sig till industridesigner, grundade han Technogym 1983, endast 22 år gammal. Idag är Technogym världsledande inom träning, hälsa och rehabilitering.
 
Den första gymutrustningen konstruerade och byggde han i sitt eget garage. Detta var resultatet av hans entusiasm för sport, hans färdigheter som designer och hans passion för design.
 
I början av 90-talet definierade Alessandri begreppet ”Wellness”, en livsstil som syftar till att förbättra livskvaliteten tack vare regelbunden fysisk aktivitet, hälsosam kost och en positiv mental attityd. Ett djupt rotat italienskt koncept vars rötter kommer från det gamla romerska ordspråket ”mens sana in corpore sano” (En sund själ i en sund kropp) och som mycket snart etablerade sig på marknaden som utvecklingen av det amerikanska begreppet ”fitness”.
 
I dag är Technogym världsledande inom området Fitness och Wellness-lösningar och har utrustat 80 000 hälsocenter och över 300 000 bostäder runt om i världen. Det beräknas att cirka 50 miljoner människor använder Technogymprodukter varje dag. Företaget sysselsätter cirka 2 300 personer i 14 kontor i Europa, USA, Asien, Mellanöstern, Australien och Sydamerika. 90% av det som tillverkas exporteras  till över 100 länder.
Technogym Village 
Aldrig besökt Norden
Trots att Nerios schema mestadels består av affärsresor till världens alla hörn, hade Nerio fram tills hans ankomst, aldrig besökt något av de nordiska länderna. Att få till ett besök har varit en lång process av diskussioner, avstämningar, datumkoll, förbereda agenda och mycket annat som sker bakom kulisserna.
 
Han fick bl.a. möjlighet att ge feedback på en ritning över ett nytt företagsgym som snart skulle visas för en kund. Interagera med en av våra unga tekniker som tillhör hans favoritmålgrupp ”millennials” och besöka vårt reservdelslager som han gav två tummar upp av två möjliga, med orden ”exemplariskt”.
 
Han tog entusiastiskt bilder på lagret och berättade att just reservdelslager är något de nyligen hade diskuterat på ledningsnivå. Han tycker att alla kontor runt om i världen borde skärpa sig gällande utseende och organisation och att Sverige föregår med gott exempel, något han ville använda som referens.
 
Club 4.0
Nerio Alessandri höll även ett föredrag för alla anställda. Han är en passionerad man men ett utomordentligt öga för detaljer. Man kan säga att han nästintill är besatt av att varje liten detalj ska stämma och kännas rätt. Inte bara gällande produkter och tjänster, utan också kommunikation och budskap.

Han pratade bl.a. om hur teknologi har förändrat våra beteendemönster och därmed också hur vi ser på hälsa. Nerios fokus på framtidens konsumenter är något vi också tydligt ser i hur Technogym har utvecklat sina senaste produkter, format och tjänster. Mycket kommer att handla om den enskilda individen i framtiden, alla är konsumenter, även gym och studioägare.
 
”Detta är något vi måste möta upp och skapa lösningar för. Det gör vi genom vårt nya Club 4.0 koncept”, menar Nerio Alessandri.
 
Det är också väldigt tydligt att förändring långt ifrån skrämmer denna karismatiska entreprenör, tvärtom, han välkomnar det på ett sådant sätt att ordet ”förändring” i sig självt är en viktig beståndsdel i Technogyms grundläggande strategi.
 
"Förändring är nödvändigt för att utvecklas. Vi måste lära oss att omfamna förändring istället för att se det som ett hot. Den snabba teknologiska utvecklingen kan vara mycket utmanande, samtidigt är det just den som ger oss oändliga möjligheter”, avslutar Nerio Alessandri.
 
Techno Nerio rubrik
 
Rate this item
(1 Vote)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB