VM i Functional Fitness avgjort i Malmö

Nyligen var Sverige värd för "World Functional Fitness Champions".

Mästerskapet har tidigare hållits i San Francisco och London - nu var det dags för Malmö. Kraftmark var huvudleverantör till VM i Functional Fitness.
 
Under tre dagar kämpade 200 idrottare i världsklass från 20 nationer för att konkurrera om medaljerna i "World Functional Fitness Champions”. Tre män och kvinnor får delta från varje land.
 
Deltagarna tävlade i sex olika kategorier: 
* Uthållighet
* Styrka
* Kroppsvikt
* Skicklighet 
* Blandat
* Kraft. 
 
Sverige vann ett VM-silver i lag förra året och kämpade om medaljerna även i år - det slutade med en hedrande bronsplats. Norge försvarade guldet från förra året och vann även 2019.  
 
I dam och herrklassen individuellt var det riktigt hård konkurrens om medaljerna. Favoriterna i herrklassen var Khan Porter från Australien och Zach Sowder från USA som nyligen deltog i CrossFit-Games. Där drog Zach längsta strået och vann före Kahn. Bäste svensk blev Oskar Sävhage på en fin 8.e plats. 
 
På damsidan var det favoriten Alex Parker från Canada som vann före Jordan Adcock från USA. Sverige hade tre tjejer inom topp 15 och allra bäst var Erica Ekelund på en 10:e plats.  
 
”Vi är väldigt nöjda med arrangemanget, vilka härliga deltagare. Det blev riktigt tufft och utmanande, jag är så imponerad av insatserna", säger Anders Behrmann en av arrangörerna från Svenska Förbundet Swe3f. 
 
Ett mycket lyckat event där Kraftmarks redskap fick högsta betyg av toppatleterna från runt om i världen.
 
 
Vm Funktionell1
 
Resultat individuellt Herrklassen
1:a Zach Sowder, USA
2:a Kahn Porter, Australien
3:a Uldis Upenieks, Litauen

Resultat individuellt Damklassen
1:a Alex Parker, Canada
2:a Jordan Adcock, USA
3:a Matilde Garnes, Norge

Resultat Lagklassen
1: a Norge
2:a Canada
3:a Sverige
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB