Wexer och Motosumo samarbetar för smart pulslösning

Pulsbaserad träning är ett allt populärare motivationsverktyg ute bland gym. Nu meddelar Wexer att man tillsammans med Motosumo har skapat en flexibel lösning.

Genom lanseringen av Wexer Beat, producerad i samarbete med Motosumo, erbjuder man marknadens enda pulssystem som drivs helt av kundens egna smartphone. Detta mycket flexibla system för pulsmätning är helt agnostiskt, vilket ger fördelar för både operatörer och slutanvändare.
 
För gymoperatören är den viktigaste fördelen lösningens kostnadseffektiva karaktär.  Alla Wexer-kunder kan lägga till "Wexer Beat tjänsten" till sitt paket för bara 76 USD per månad. Då får gymmet ett helt integrerat pulssystem som kan användas i alla levande och virtuella klasser.
 
"Det viktigaste är att Wexer Beat kan aktiveras direkt. Det finns inga behov av att investera i någon maskinvara överhuvudtaget. Hela upplevelsen drivs via en speciell App i användarens smartphones. Skalbarhet och enkelhet är en grundläggande del av vår filosofi, och en av anledningarna till att vi är så glada att samarbeta med Wexer,” säger Kresten Juel Jensen, VD på Motosumo.
 
Liksom med andra HR-system finns funktionen att kunna projiceras deltagarnas hjärtfrekvens på en stor skärm i gruppträningssalen. Med färgkodade brickor som indikerar hur hårt varje utövare arbetar. Deltagarna kan också se sin hjärtfrekvensen i sin smartphone.
 
En annan stor fördel är att det inte finns något åtagande att köpa ett minimumantal pulsbälten. Utan istället, såsom ett agnostiskt system, fungerar Wexer Beat med alla märken av hjärtfrekvensbälte. Om du som gymoperatör vill sälja bälten till dina kunder kan du välja vilket märke som helst.
 
Motosumo aa
 
Om kunden redan har ett pulsbälte med en öppen Bluetooth-signal finns det därför inget behov av att investera i något nytt - det kommer att fungera med Wexer Beat. 
 
Wexers vd Paul Bowman avslutar - ”Vi anser att träningsdata bör vara tillgängliga för alla med så få hinder i vägen som möjligt. Wexer Beat i samarbete med Motosumo övervakar därför hjärtfrekvensen som det alltid borde vara: billigt, pålitligt, flexibelt och mycket tillgängligt".
Rate this item
(1 Vote)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB