Motosumo satsar på välgörenhet genom #TrainForTrees

Från den 23 november till 1 december kommer gym som använder Motosumo-tjänsten kunna ”tävla" för att göra välden till en bättre plats.

Det handlar om att konvertera sina förbruka kalorier till verkliga träd som planteras av Arbor Day Foundation. Träd är ganska anmärkningsvärda. Och vissa forskare tror att de kan vara "ett viktigt vapen i kampen mot den globala uppvärmningen". De absorberar inte bara CO2 och pumpar ut syre, de tillhandahåller också miljöer för djurliv, minimerar effekterna av översvämningar och bekämpar erosion. Och eftersom skogar över hela världen försvinner i oroväckande takt - är det viktigare än någonsin att börja vända skadan.
 
Initiativet #TeamTrees startades av MrBeast, en känd YouTuber. Hans fans inspirerade honom att lansera #TeamTrees med målet att plantera 20 miljoner nya träd under 2019. För att få det faktiska arbetet utfört samarbetar #TeamTrees med Arbor Day Foundation, en organisation som sedan 1972 har hjälpt till att plantera och distribuera över 250 miljoner träd. Nyheterna om detta initiativ blev snabbt viralt, delvis tack vare högprofilerade donationer av Elon Musk och Shopify: s vd, Tobi Lütke.
 
Motosumo skapar #TrainForTrees
Med bara några veckor kvar innan år 2019 är slut har Motosumo kommit fram till ett nytt sätt att bidra till denna fina gärning, med en världsomfattande tävling som heter #TrainForTrees.
 
Motosumo använder sensorerna i smartphones för att tillhandahålla träningsdata, inklusive antalet förbrända kalorier under ett träningspass. Tävlingen fungerar enligt en enkel princip. Ett träd planteras för varje 2 000 kcal som förbrukas och blir registrerat i Motosumo-appen. Det är samma antal kcal som en 14 ” stor ostpizza eller några kakbitar.
 
”Motosumo har för närvarande tusentals aktiva användare över hela världen, tillsammans bränner de i genomsnitt 4 miljoner kalorier och cyklar 210 000 km per vecka. Vi på Motosumo hoppas att våra anslutna gym kan samla ihop kalorier som motsvarar plantering av maximalt 3 000 träd. Det är därför fullt möjligt att vi når vårt mål. Denna insats blir också ett utmärkt tillfälle att testa vårt nya topplista”, säger Allan Steen Olesen medgrundare till Motosumo.
 
I slutet av varje träningspass kommer användarna att få en länk till listan #TrainForTrees, där de kan se hur många träd just deras gym har planterat och hur de är placerade i hela tävlingen. För första gången kommer hundratals gym och tusentals användare från hela världen att tillsammans ”tävla” för en väldigt god sak.
 
Motosumo används idag mestadels i indoor cycling, men kan också anslutas till alla Bluetooth-aktiverade pulsmätare för alla andra former av gruppaktiviteter. Så varje pedaltag, intervall, burpee eller jumping jack räknas. Alla gym som aktivt erbjuder Motosumo-tjänsten kan delta i evenemanget. Är just ditt gym inte anslutet till Motosumo - då är du välkommen att anmäla er och delta i tävlingen. Denna insats är kostnadsfri.
 
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB