Power Plate ser tillbaka på ett fantastiskt år

En ny vibrationsplatta lanserades, plus en helt ny produktserie samt att Power Plate nu gjorde stor succé på olika Crossfit tävlingar.

Det var mycket positivt som hände för Power Plate under 2019. Mest spektakulärt var nog lanseringen av en helt ny serie av produkter i form av "Targeted Vibration". Produkterna är en vibrerande roller och peanut, samt en massagepistol. Efterfrågan på dessa enheter har verkligen överträffat förväntningarna.
 
Vidare släpptes den senaste modellen av vibrationsplatta - MOVE. En enhet som är 40 kg lätt, med samma prestanda som de stora maskinerna. Det gör MOVE till optimal där utrymme är en bristvara. Med lättare vikt kommer även ett lättare pris. Vilket ur ett ekonomiskt perspektiv ger en optimal situation för de som önskar investera i flera vibrationsplattor. 
 
Lyckat samarbete med Throwdown Events
Power Plate har också hittat ett fantastiskt samarbete med Throwdown Events som anordnar CrossFit tävlingar runt om i Sverige.
 
Först steget var en medverkan på Crossfit eventet Prana i Göteborg. Där stod det snabbt klart att ett fortsatt samarbete var en win win situation för alla parter. På tävlingarna kopplad till Throwdown under Fitnessfestivalen i Stockholm användes Power Plate flitigt. 
 
Det är ett faktum att en bra uppvärmning och återhämtning är en av nyckelarna till framgång, oavsett sport. Men sällan har det framkommit så tydligt och med såpass omedelbara resultat - som när Power Plate under tre dagar hjälpte de tävlande CrossFit atleter med sin uppvärmning och återhämtning. Som redskap användes både MOVE och Targeted Vibration produkterna.
 
Power Plate Crossfit
 
Atleterna uppskattade verkligen denna möjlighet. Det kan konstateras att ettan, tvåan och trean i den första tävlingen (Polis-SM i funktionell fitness) alla utnyttjade Power Plate för uppvärmning men framförallt återhämtning.
 
Under 2020 kommer Power Plate att satsa mer aktivt mot CrossFit. Redan den 24 - 26 januari finns man på plats på Coaches Congress. Power Plate bjuder in alla ”box ansvariga” att diskutera hur man tillsammans kan lyfta upplevelsen och förbättra resultatet för sina kunder.
 
Se gärna på en film där Martin Evenbratt berättar om hjälpen han fått av Power Plate för att kunna tävla tre dagar i rad under Fitnessfestivalen Throwdown.
 
 
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB