Expedition expansion för STC

Expansionen för friskvårdskedjan STC fortsätter. Under 2016 etablerades tio nya klubbar i Västsverige. Framgången är ett faktum. Fler är på gång.

Det var i maj 2014 som gamla Sportlife paketerar om sig till STC Training Club. Ett nytt och modernare varumärke för att ge en tydligare bild av att vara ett friskvårdsföretag i framkant. Nu har STC 40 klubbar i Västsverige inklusive Skaraborg och Karlstad. Företaget omsätta 2016 ca 166 000 000 kr och är lönsamt. Verksamheten sysselsätter cirka 350 personer som är verksamma på kompletta träningsanläggningar för hela familjen samt mindre expressklubbar med tonvikt på styrka och kondition. 

Sport Training club, STC, tillhör ett av Sveriges snabbast växande friskvårdsföretag. Konceptet att erbjuda prisvärd träning i alla former nära medlemmarna har slagit väl ut. STC sticker ut med ett brett utbud av gruppträning och träningsutrustning av branschens ledande leverantörer. "Vårt samarbete med världsledande aktörer gör att medlemmarna alltid garanteras en bra produkt, men maskiner och utbud av gruppträning i all ära, det är ändå våra mjuka värdeord som gör STC unikt. Vår framgång baseras på värdeorden glädje, passion och gemenskap. De utgör ingen kliché, utan vi jobbar medvetet och intensivt med att våra medlemmar verkligen ska känna sig som hemma på våra klubbar. Här är personalens insatser helt avgörande", säger etableringschef Antoni Kutics.

Inom kort öppnar kedjan en ny toppmodern klubb i Karlstad city. "Vår bedömning är att det finns utrymme och stor potential i Värmlands huvudstad. Ett komplett gym i ett centralt läge mitt i storstadspulsen som är öppet dygnet runt kommer ge våra medlemmar precis vad de söker", säger Antoni Kutics. 

STC kollage

Även i Vänersborg bygger kedjan en ny central arena för alla former av träning. "Ja, vi flyttar fram våra positioner och flyttar in i en lokal i bästa tänkbara läge. Det känns helt otroligt att vi har fått den möjligheten. Det blir en fantastisk anläggning på hela 2500 kvm, lätt att nå för alla", menar Antoni.

I Göteborg öppnade STC totalt sex nya klubbar under förra året och jakten på fler intressanta lokaler pågår. "Det är Sveriges näst största stad som dessutom är under stark tillväxt. Självklart vill vi ta en bra och tydlig position där. Vi har ett unikt koncept som jag vet att göteborgare gillar. Vi är den goa klubben som sätter gemenskapen i främsta rummet. Vi vill utveckla våra klubbar i dialog med medlemmarna. Tillsammans är vi starka", fortsätter Antoni.

2019 vann STC Stenungsunds kommuns förtroende om att öppna ett gym i den kommande multiarena som kommer att erbjuda allt från bad, hockey, bowling till övrig inomhussport. "Jättekul. Vi har sedan starten i Stenungsund 2005 varit engagerade i både kommunen och föreningslivets utveckling. Nu blir vi en ännu starkare aktör och det är precis så vi vill uppfattas – ett företag i framkant och i ständig utveckling", säger Antoni.

Engagemang är ett av flera nyckelord för STC. Det ska inte minst medlemmarna märka. Antoni menar - "Skälet till att du väljer att träna är i regel för att förbättra formen och vår personal kan verkligen träning, därför hoppas vi att alla som tränar hos oss utnyttjar vår kompetens. Våra personliga tränare ser till att skapa bra förutsättningar att nå målen, men förutom en starkare kropp vet vi att många kommer till klubben bara för att träffas och trivas. Att STC ska vara världens bästa nöje är definitivt ett huvudmål även i framtiden. Nytta och nöje på samma gång”.

STC har nyligen lanserat en egen webb-shop med träningsprodukter för den som vill svettas lite extra i hemmet. "Ett av våra huvudmål är självklart att bidra till ett friskare Sverige och då är även träning på hemmaplan ett bra inslag i vardagen. Det är ingen konkurrent till våra klubbar”, avslutar Antoni Kutics.

Läs mer om STC här >>

Rate this item
(2 votes)
Last modified on måndag, 03 april 2017 14:16
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo