Nordic Wellness ser inga gränser

Nordic Wellness är gymkedjan som verkligen tänker stort - expansionen fortsätter i en nästan orimlig takt. Idag är man med sina 146 gym en av världens 20 största kedjor av egenägda gym - otroligt imponerande.

”Vi fortsätter vår aggressiva expansion. Målet är 150 gym till december 2018 - vilket vi definitivt kommer att klara. Och vi fortsätter att bara fokusera på Sverige, där finns mer att göra”, menar Magnus Wilhelmsson, VD och ägare till Nordic Wellness. Organisationen växer både via förvärv och egna nyöppningar. Några orter där Nordic Wellness på senare tid har expanderat är exempelvis Vänersborg. Här köpte man upp den etablerade kedjan av tre gym som heter Motionspalatset och tillsammans med öppnandet av ett eget gym har Nordic Wellness nu hela 4 gym i Vänersborg. Och även i grannstaden Trollhättan öppnade Nordic Wellness nyligen ett nytt gym på ca 1 200 kvm. I Strömstad flyttade man verksamheten till helt nya lokaler som både har bättre läge och mer effektiva ytor. Nordic Wellness växer även i städer som Malmö, Helsingborg, Växjö, Borås, Eskilstuna, Linköping och Uppsala. Men den absolut största dominansen hittar vi i Göteborgs området där Nordic Wellness nu har otroliga 45 gym och fler på gång.

Nordic Wellness – individanpassad träning för alla
Nordic Wellness är friskvårdskedjan som erbjuder ett brett utbud av träningsmöjligheter i en personlig miljö. Variation, glädje och omtanke ska genomsyra varje besök för att erbjuda bästa möjliga träningsupplevelse. På Nordic Wellness hittar du fullt utrustade gym med konditions- och styrkemaskiner, fria vikter och gruppträning. Med sin styrka och dominans skapas bra möjligheter att ligga i framkant när det gäller utbud, kvalitet, personal och även pris.

"Nordic Wellness har som mål att bidra till ett friskare Sverige och är gymmet som passar hela familjen. Vi har bland annat specifika gruppträningspass för seniorer som avslutas med fika. Det är väldigt uppskattat och skapar en härlig gemenskap. Likaväl satsar vi på gruppträningsklasser för de yngre. Idag har vi mer än 2 000 barn som dansar och yogar hos oss varje vecka”, menar Sverige chefen Jenny Lundgren.

Med fokus på Personlig Träning
På senare år har Nordic Wellness börjat fokusera allt mer på Personlig Träning. Vid köp av ett medlemskap hos Nordic Wellness ingår alltid en gymintroduktion med en Personlig Tränare. Allt för att underlätta för att kunden ska komma igång. Genom Personlig Träning blir det lättare att våga anta nya utmaningar, du får nya övningar och träningen blir mer effektiv och rolig.

"Våra licensierade Personliga Tränare utgår alltid från kundens förutsättningar. Vi gör en hälsoprofil för att analyser den nuvarande hälsostatusen. Sedan skapas ett skräddarsytt träningsprogram och tillsammans jobbar vi för medlemmen ska uppnå dina mål", berättar Therese Westerdahl, Personlig Tränare på Nordic Wellness.

NW kollage

Varumärket stärks på alla håll
Nordic Wellness har nu en sådan stor närvaro att man på allvar kan få till en stark varumärkeskännedom. På så sätt kan man skapa nya mervärde för medlemmarna och egna alternativa intäktskällor. För att stärka sitt varumärke har Nordic Wellness tagit hjälp av etablerade mediabyråer. Sedan en tid tillbaka finns en medlemstidning som distribueras gratis till Nordic Wellness samtliga gym runt om i landet. Målet med innehållet är att inspirera och utbilda medlemmarna kring alla fördelar med att satsa på sin hälsa. Fokus ligger nu att med innovativa och kreativa lösningar även skapa uppmärksamhet i många digitala kanaler.

Ett bra exempel på att stärka sitt varumärke och öka erbjudandet till kunden är att Nordic Wellness även erbjuder en ”online” tjänst. Här kan medlemmarna köra sina favoritpass framför TV:n, datorn, läsplattan eller mobilen. Tjänsten "Wellness Online" ingår för de kunder som har ett allaktivitetskort som gäller på alla klubbar. Det finns många pass att välja på några med och några utan utrustning.
och all utrustning som krävs är hantlar, matta, viktplatta och gummiband.

”Med fantastiska Wellness Online kan våra medlemmar träna med Nordic Wellness oavsett var de befinner sig", påpekar Magnus.

All expansion sätter nya krav
All den snabba expansionen har inte varit smärtfritt utan Nordic Wellness organisation har satts under stor press. Det är lätt att få ”växtvärk” som skapar ovisshet bland personalen då det blir svårt att kommunicera ut allt som händer. Men successivt har organisationen vuxit med en tydlig struktur kring avdelningar för ekonomi, HR, kommunikation, försäljning och förvärv. Samtidigt har en konsolidering pågått bland alla Nordic Wellness dotterbolag och på så sätt blir det enklare att styra alla framtida utmaningar.

"Jag känner att vårt team inom Nordic Wellness står stabilare än någonsin. Genom åren har jag ofta hört att det krävs nischade gym för att överleva i gymbranschen, men jag är inte övertygad. Låt de andra nischa sig mot billigt eller lyx, så tar vi hand om personerna i mitten. Det är ju trots allt där de flesta motionärerna finns. Vi är inte en lågpriskedja men man får väldigt mycket för pengarna. Vi har en bra produkt som fungerar utmärkt för väldigt många. Och vi fortsätter att vara med i matchen", fortsätter Magnus Wilhelmsson.

Fakta om Nordic Wellness utveckling:
* Grundades 1997 då Magnus Wilhelmsson köpte sitt första gym på Backaplan i Göteborg.

* Mellan 1997 - 2005 hette gymmen Nergy Sportsclub.

* Mellan 2006 - 2012 brandade man om sig till varumärket Sportlife. I slutet av 2010 hade man 50 gym i Sverige och passerade för första gången 100 000 medlemmar.

* Från 2013 - nutid är det varumärket Nordic Wellness som gäller. I maj 2013 fanns det 85 gym över hela Sverige men främst i storstadsregionerna. Omsättningen hamnade på cirka 400 miljoner kronor och antalet medlemmar uppgick till 180 000 medlemmar.

* Nu omsätter Nordic Wellness drygt 650 miljoner kronor, har 146 gym (126 gym är öppnade och ytterligare 20 under konstruktion) med över 550 anställda som servar de cirka 220 000 medlemmarna.

Vi fortsätter att följa Nordic Wellness utveckling - just nu jobbar man med 12 - 15 stycken ”case” som kan förverkligas och bli nya gym.

Läs mer på nordicwellness.se

Rate this item
(0 votes)
Last modified on torsdag, 18 maj 2017 14:02
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo